3 Eylül 2014 Çarşamba

3. KCY Blog Turu : | | Dani Atkins - Avuçlarının Arasına Bir Kalp Bıraktım : 5 Neden + Cast Seçimi



3. blog turumuzun 3. gününden herkese merhabaa :) Sadece benim için değil bütün Cadılar için olan tüm geçerliliğiyle Avuçlarının Arasına Bir Kalp Bıraktım'ı çok sevdik. Bu kadar sevdiysek size bunu anlatmamız lazım dedik ve burdayız işte bu da yorumum! :)

Geçirdiği kaza yüzünden Rachel iki hayatın tam ortasına düşüyor: Olmasını istediği hayatı ve 5 yıldır yaşadığını sandığı berbat hayatı. Berbat olan hayatı gerçekten düşmanımın bile başına gelmesin diyeceğim türden bir hayat. Yüzünde kocaman bir yara izi var, hayallerini gerçekleştirememiş, arkadaşı onu kurtarmaya çalışırken ölmüş ve Rachel da hayata küsmüş durumda. İkinci hayatıyla diğerine kıyasla bir gökkuşağı kadar muhteşem. Nişanlı, hayallerine kavuşmuş ve gazetecilik yapıyor, Londra'da kocaman bir dairesi var, babası hasta değil ve en önemlisi Jimmy *demin bahsettiğim onu kazadan kurtaran arkadaşı* ölmemiş! 

Ama bir sorun var! Rachel bahsettiğim ilk hayatı yaşıyor olduğundan çok emin. Bir yanı hep istediği hayata artık sahip olduğu için çenesini kapatıp şükretmesini söylerken diğer yanıysa, ilk hayatının anılarıyla karmaşık durumda. Düşünsenize oturduğunu iddia ettiği apartmanın kapı zilinin üzerindeki isimleri bile ezbere sayabiliyor. Ama ne yaparsa yapsın durum hep aynı:

- Rachel Wiltshire'ı tanıyor musunuz?
- Hayır, o kim?

Peki Rachel'ın yaşadığı "şey" ne? Hafıza kaybı? Halisünasyon? Şizofreni? Ya da sadece bir "çatlak"? Cevabın ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz.





Kitaptaki aşkın yoğunluğu ve bilinmeyenin çekiciliği eminim sizi fethedecek. :3


 
Turdaki görevimse herhalde yapmaktan en çok hoşlanacağım görev :) Sıra onda! :

BU KİTABI OKUMANIZ İÇİN 5 NEDEN :3

1- Merak Ögesi : Olacaklara karşı olan merakınız o kadar üst bir seviyede oluyor ki o arada ne yaşanırsa yaşansın aklınız "Acaba sebebi ne?" sorusunda oluyor ve merak ögesi bence bir kitabı akıcı kılan en önemli ögelerden biri.

2- İlişkiler: Arkadaşlığın da, aşkın da, baba-kız sevgisinin de doruklarını görüyorsunuz. Ve bir insanın diğeri için yapabileceği şeyleri, bu kadar içtenlikle yaptığını keşfettiğinizde yüzünüzde bir gülümseme oluşuyor.

3- Psikolojik Sınır: İnsan beyninin kendi kendine neler yapabildiğine ve ne kadar ileri gidebileceğine tanık oluyorsunuz.

4- Tatlı Aşk: Matt'i zaten boşverin :) Jimmy!! <3 Jimmy'yle Rachel'ın aşkına ve tutkusuna tanık olmak kitabın en zevkli yanlarından biri. Yıllardır içlerinde bastırdıkları aşk ortaya çıkınca.. Eh, okuması baya bir eğlenceli ve kıkırdamalarla dolu geçiyor :)

5- Son: O sonun nasıl bir son olduğuna doğru aklımda hala sorular var :) Bütün Cadılar birbirimize ihtiyaç duyar olduk : Sen ağladın mı? Şurayı anlayabildin mi? Biz böyle bir şeyin yorumunu nasıl yapacağız? ve daha binlerce soru. Kitabın sonunun ağlamaklı olduğunu söyleyebilirim ama benim jeton biraz geç düştüğü için ağlayamadım :D Ama o göz dolması da gelmedi değil :') Okumaya karar verirseniz ve konuşmak için bir dosta ihtiyaç olursa burdayım ve tartışmaktan zevk alırım :)



CAST SEÇİMİ:


Rachel Wiltshire'ın dış görünüşü kumral esmer ve diğer kahverengiden nasibini almış tanımlarla örtüşüyor yani Sarah Lancaster, Rachel için uygun bence :) 







Jimmy! Ah Jimmy'yi sayfalarla anlatamam. Ama bu iki resim Jimmy'nin nasıl olduğu hakkında size biraz yardımcı olabilir. Once Upon a Time'daki Sheriff rolü sayesinde herhalde aklıma geldi Jamie Dornan. Jimmy de polis olduğu için içgüdüleri ve tavırları çok uyumluydu.



Cathy tam bir sürtüktü ve alıntı da Claire Holt'un oyunculuğu da Cathy'e cuk oturuyor :) Claire Holt'u tanıyorsunuzdur; The Vampire Diaries/The Originals'dan Rebekah olur kendisi <3



Matt, yakışıklılığıyla girdiği ortamı avcuna alanlardan! Ama ne gariptir ki onu avcuna alabilen tek kişi var; Rachel :) Hem de her iki hayatta da! Yani bu çocuğun ömrü Rachel'a kendini aşık etmeye çalışarak geçti :P





Yine aynı şekilde Gossip Girl'den Blair Waldorf'u da çoğunuz tanıyorsunuzdur. Kendisi de burada Rachel'ın en yakın arkadaşı Sarah'ya cuk oturuyor :) Sarah her açıdan bir arkadaşın özelliklerini taşıyan bir iyilik meleği ve kitapta çok sevdiğim karakterlerden biri!






Evet, bu görev de böyle bitti, gelelim son kısma :) Bu kitabı Cadılar'la okuyup bitirdiğimizde hepimizin tek düşüncesi : İyi ki bu kitabın turunu almışız yoksa kesin gözümüzden kaçardı ve asla okumazdık oldu. Ve 2. düşüncemizse bunu yayabildiğimiz kadar büyük bir kitleye yaymak istediğimizdi. İnanın bütün Cadılar'ın yorumlarında bu istekliliği göreceksiniz çünkü okuyup beğendiğimiz ve okumaktan gerçekten zevk aldığımız bir kitaptı Avuçlarının Arasına Bir Kalp Bıraktım. Ve bence - ya da bizce mi demeliyim- kesinlikle okumalısınız çünkü bu kadar güzel ve akıcı kitaplar bazen, bazı sebeplerden gözden kaçabiliyor ama bu kesinlikle KAÇMAMALI :) 

Bu arada yukarıda "okursanız" kısmı tamamıyla kibarlıktandı :) Onun mealini okuyun olarak algılayabilirsiniz :) Ki bence listenize eklenmeli ama kitabı almadan önce şansınızı çekilişimizde deneyin ;) Çekiliş için buraya !


Puanım: 5/5

5 Puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder